Pages

Monday, May 14, 2012

Bir pazar klasigi... Karadeniz Pidesi

Uzun zamandir evde cok vakit geciremedigim ve yemek yapamadigim icin haftasonu da calisiyor olmama ragmen peynirli pide denemek istedim. Hamuru daha onceden de yaptigim yagli pide tarifiyle ayni. Sonuc gayet iyiydi. 40 yil dusunsem pide yapacagim aklima gelmezdi dogrusu :) Yurtdisinda yasamanin dez avantajlari diyemeyecegim, Avrupa'nin bircok yerinde Turkler'in yogunlukta oldugu mutlka biryerler oluyor ve aradiginiz lezzetleri birkac km uzakta bile olsa bulabiliyorsunuz. Irlanda'da Karadeniz yemekleri take away'i acmam lazim :) 



Hamuru:

1 su bardagi ilik su
1 kesme seker
1 paket maya
1 tatli kasigi tuz
aldigi kadar un


Ic malzeme:

500 gr beyaz peynir
1 yemek kasigi yogur
1 yemek kasigi tereyagi
2 yumurtanin sarisi

Ic malzemerlerin hepsinin karistirip harci hazirlayin.
Hamuru icin, suyun icinde mayayi tuzu ve sekeri karistirarak eritin. Sonra aldigi kadar un ile elinize yapismayacak kadar bir hamur yapip saklama kabinda kapayip yaklasik 45 dk mayalanmasini bekleyin.
Hamur kabarmis olacak bu sure sonrasinda. Hamuru 4 parcaya bolup her birini oval bir sekilde acin.
Ince acmaya dikkat etin ama hamurun kirilmayacagi kadar ince olsun. Sonra icine peynirli harci koyup kamurun kenarlarini pide seklinde kapatin. 200 derece yaklasik 15-20 dk firindapisirdikten sonra, kenarlarini tereyaglayip servis yapin...



No comments:

Post a Comment