Blogumu guncellemeyeli yaklasik 8 ay olmus. Burdan kaldigim yerden devam edeyim.
Oncelikle sevgili Leyla'nin tavsiyesi uzerine daha fazla zeytinyagli yemek yapmaya karar verdim. Gec alinmis bir karar ama zararin neresinden donulse kar!
Gecen hafta bir firsat sayfasindan aldigimiz Akdeniz ya da Orta Dogu mutfagi sunan bir restoranta gittigimizde baslangic olarak humusu sectik, tadi gayet yerindeydi. Sonra izledigim bir videodan da yapilmasinin ne kadar kolay oldugunu gordum ve denedim. Sonuc gayet basarili. Cok sklikla tuketmedigimiz bir besin, ama oldukca faydali oldugunu ve hatta kilo vermek isteyenler icin de uzun sure tok tuttugunu okudum.
Bunlarin hepsini ilk kez denedim.
Humus
Malzemeler:
- Yaklasik 3 su bardagi haslanmis nohut
- 1 su bardagi tahin
- 2 dis sarimsak
- Yarin cay bardagi su
- biraz tuz
- Uzeri icin: Zeytinyagi, pul biber ve sumak (Ben sumak eklemedim)
Tum malzemeleri rondoda karistirip uzeri icin olan malzemeler ile susleyin.
Biber Zeytinyaglisi
Malzemeler:
- Biber (Burda yesil biber bulmak imkansiz gibi oldugu icin kirmizi biber ile yaptim)
- Yarim sogan
- 2 dis sarimsak
- 1 cay bardagi kadar zeytinyagi
- Tuz
Sogani yemeklik dograyin, istediginiz sekilde (ben uzun uzun tercih ediyorum) biberleri dograyin, 2 dis sarimsagi kucuk parcalar seklinde dograyin. Tum malzemeleri bir tencerece kisik ateste pisirin. Biberler kendini salinca biraz karistirip yaklasik 1 caybardagi kadar sicak su ekleyin ve kisik ateste pismeye birakin.
Piyaz
Malzemeler:
- 1 konserve fasulye
- Yarim sogan (uzun dogranmis)
- Marul (ince dogranmis)
- Zeytingayi
- Tuz
- Limon suyu
Tum malzemeleri karistirin ! Afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment