Malzemeler:
- 400 gr az yağlı kıyma
- 1 tane soğan (rendeleyin) (ben kullanmadim)
- 2 yemek kaşığı pirinç (kırık pirinç olursa daha iyi olur)
- 3 orta boy havuç
- 3 orta boy patates
- 2 yemek kaşığı un
- 1,5 litre su
- 10-12 dal maydanoz (ben kullanmadim)
- tuz, karabiber, zeytinyağı
Kıymayı, rende soğanı, pirinci, maydanozun yarısını, tuzu ve karabiberi en az 10 dakika iyice yoğurun. Fındık büyüklüğünde toplar yapın ve una bulayın, tepsiyi iyice sallayarak köfteleri iyice unlayıp köfteleri buzdolabına kaldırın. (Köfteler bu şekilde 3-4 saat bekleyebilir)
Havucu ve patatesi soyun, köftelerin boyunda doğrayın, zeytinyağını tencereye alın ve sebzeleri karıştırarak kavurun.
Suyu ekleyin, kaynatın. Kaynamaya başlayınca köfteleride ekleyin ve pişirin. Köftelerin pişip pişmediğini anlamak için 15-20 dakika sonra bir köfteyi ikiye kesin, renk farkı yoksa pişmiş demektir.
No comments:
Post a Comment