Pages

Wednesday, October 19, 2011

Yumurtali Peynirli Kanepeler


Benim evde yemek olmadigi zamanlarda ya da haftasonlari yaptigim pratik, lezzetli ve doyurucu firinda yumurtali peynirli kanepe tarifim...

Malzemeler

  • Beyaz peynir
  • Yumurta
  • tuz, pulbiber
  • Beyaz ekmek

Once yumurtalari, tuz ve pulbiberi bir catal yardimiyla cirpin derin bir kapin icerisinde.
Sonra onceden ezilmis peynirlerle iyice karistiralim.
Firin tepsisine dizdigimiz ekmek dilimlerinin uzerine bu harci ekmegin her yerine ulasacak sekilde surelim.
Firinda yaklasik 25 dakika (200derecede) yumurtalarin rengi kizarincaya kadar bekleyelim.

Not: Pisince firindan hemen almanizi tavsiye ediyorum, yoksa ekmekler cok kuru oluyor.
Bir de bu tarifi daha onceden kepekli ekmekle de denedim ama beyaz ekmekle daha tatli oluyor.
Peyniriniz tuzlu ise tuz koymaniza gerek kalmaz.

No comments:

Post a Comment