Pages

Saturday, February 7, 2015

Firinda Eristeli Julyen Bonfile

Blogumu ihmal ettigim son bir yilda cok fazla degisik yemek pisirme denegimim olmadi.
Yeni ve orjinal bir tarifle geri donuyorum ! :)

Bonfileyi ne zaman tavada pisirsem mutlaka cok sert oluyor.  Zeytinyagi, kekik ve karabiber ile marine etmeme ragmen hicbir yumusama olmuyor. Ben de bonfileyi julyen bir sekilde kesip pisirmeye karar verdim.  Mutfakmaceralari.com' da guzel bir tarifle karsilastim. 

http://www.mutfakmaceralari.com/2010/09/03/bonfileli-eriste/

Kendi yaptigim tarif su sekilde: 

Eristeleri haslayip suzun ve borcama koyun. 
Bonfileyi julyen kesip tavada muhurleme islemiyle ( once uzeri kizarana dek kizgin ateste hafif siviyag esliginde kavurun,  sonra kisik ateste kendi suyuyla pismeye birakin) Pisince borcama eristelerin uzerine yerlestirin.
En uzerine de sosunu dokun ve firinda 15-20 dk 175 derecede pisirin. 

Sosu:

Istediginiz sekilde bir domates sosu hazirlayabilirsiniz. Ben soyle hazirladim.
Rendelenmis ya da kucuk dogranmis domatesleri, bir kasik tereyagi, hafif siviyagi, pul biber, karabiler ve salca ile tavada pisirin.




No comments:

Post a Comment