Kofteli yemekler icinde en sevdiklerimden biridir annemin tepsi koftesi. Google'a tepsi koftesi yazinca oraya cikanlarin hic biri annemin yaptigina benzemiyordu. Ben de arayip tarifi ondan aldim. Kolaylikla yapabileceginiz bir tarif, oneririm...
Malzemeler:
Koftesi icin
Kiyma
Bayat ekmek (robottan gecmis, ya da kucuk kucuk ufalanmis)
1 yumurtanin sarisi
karabiber, kekik, tuz
kofte harci
yarim cay bardagi su
Diger malzemeler:
Patates
Domates
Bezelye
Havuc
Siviyag
Istege bagli salca
Tuz
Kiyma malzemlerinin hepsini karistirip yogurun 5-10 dk. Sonra elinize bir miktar alip yuvarlak kofte sekli verin. Bu kofteleri hafif kizartin, ya da firinda 15 dk kadar pisirin. Ben firinda yaptim, daha kolay oluyor. Sonra pilav tenceresi gibi genis ve alcak bir tencereye kofteleri dizin. Uzerine enlemesine kestiginiz patatesleri dizin, en uzerine de diger malzemleri dizin. Tuzunu ekleyin. Siviyagi da uzerine gezdirdikten sonra en ustteki malzemeleri kaplayacak sekilde sicak su ilave edin ve pisirin.
No comments:
Post a Comment