Pages

Sunday, February 12, 2012

Cevizli Palmiyeler (Palmiers)

Palmiers... yani Palmiyeler. Bu sevimli aperatifleri ilk sister Farhat'ta taddigim zamandan beri denemek istemistim.     Hem hazirlanisi cok kolay hem de tadi cok hos. Siz de begendiniz mi?



Malzemeler:
Milfoy hamuru
Robottan gecirilmis ceviz
2-3 corba kasigi seker 
1 tatli kasigi tarcin.

Once milfoy hamurunu serin. Hamurun uzerine sekerin yarisini yayin ve ters cevirin. Cevirdiginiz hamurun uzerine sekeri, tarcini ve cevizleri serpin. Milfoy hamunuru iki ucu ortada birlesecek sekilde katlayin. (Boylece hamur 2 kat katlanmis olacak) Katlanmis olan hamuru tekrar iki ucu ortada birlesecek sekilde katlayin. katladiginiz hamuru 1 parmak kalindiginda kesin ve yagli kagit dosediginiz firin tepsisine dizin. Yaklasik 20dk da 175 derece de uzerleri kizarana kadar pisirin.


Not: Siz palmiyelerinizi ceviz yerine findikli, nutellali, sadece sekerli bile yapabilirsiniz.

No comments:

Post a Comment