Pages

Sunday, February 5, 2012

Zeytinyagli Yaprak Dolmasi

Uzun zamandir yapmak istiyordum zeytinyagli dolmayi ama ancak firsat bulabildim. Annemin komsular esliginde sardigi dolmalar her zaman tam kivaminda olur. Ben de tarifi ondan aldim. 



Malzemeler:

2 sogan,
2 cay bardagi zeytinyagi
1 bardak pirinc
tekrar 1 cay bardagi zeytinyagi
yarim cay bardagi kuzuzumu
yarim cay bardagi fistik
1 corba kasigi toz seker
1 tatli kasigi nane
yarim limon
1,5 2 su bardagi sicak su
tuz



Kucuk kucuk dogranmis 2 sogani 1 cay bardagi zeytinyagla ocakta oldurun.
Sonra icine
1 bardak pirinc
1 cay bardagi zeytinyagi
yarim cay bardagi kuzuzumu
yarim cay bardagi fIstik
bir miktar tuz
koyup pilav gibi pisirin.

Pistikten sonra 1 corba kasigi toz seker ve nane 1 tatli kasigi ekleyip
karistirin ve sogumaya birakin.

Tencerenin altina 2 yaprak doseyin, sardiginiz dolmalari tencereye doseyip ustune de yaprak serip kapatin.
En uzerine yarim limon sikin, 1 corba kasigi zeytinyagi gezdirip pisirin.
1,5 2 bardagana yakin sicak su koyun pismesi icin.

once harli ateste pissin, kaynadiktan sonra kisik ateste yavas yavas pissin.

No comments:

Post a Comment