Gulay Yengemin (Tataroglu) meshuuuuuur Alman pastasi tarifi.
Yaptiktan sonra anladim ki bu kekteki en zor kisim kek pistikten sonra onu ikiye bolmek.
Kek biraz soguduktan sonra kesmenizi tavsiye ederim.
Benim ilk denemem oldugu icin sekli mukemmel olmadi maaselef.
Keki
- 2 yumurta
- 1 cay bardagi seker
- 1 cay bardagi yogurt
- 100 gram margarin (yarim paket)
- 3 cay bardagi un
- 1 paket kabartma tozu
once yumurtayla sekeri capr, yogurdu ekle, sana yagini erit.en son un ve kabartma tozunu ekledikten sonra tahta kasikla karistir30 dk pisir. (ustu fazla kizarmamali) 170 derecede.
kremasi:
- 2,5 su bardagi sut
- 1 cay bardagi toz seker
- 2 yemek kasigi un (dolu dolu), 3 yemek kasigi dondurmadan.
- 1 yemek kasigi (sana yag)
- 1 paket vanilya
tum malzemeyi koy pisir,
once unla sutu cirpla teliyle biraz cirp, sonra digerlerini kaynayagana kadar pisir
krema pistikten sonra mikserle biraz cirp.
uzerine de pudra sekeri ekle.
No comments:
Post a Comment