Pages

Wednesday, September 14, 2011

Tremisu


Malzemeler:
  • Hazir pandispanya keki
  • kakao
  • sosu için;
  • 1 tatli kasigi seker
  • 1 tatli kasigi nescafe
  • 1 su bardagi kaynar su

hepsini karistirip sogumaya birakin.

Muhallebisi için;

  • 3 su bardagi süt
  • 2 yumurta sarisi
  • 3 yemek kasigi seker
  • 3 yemek kasigi un
  • 200 gr labne peyniri
  • 1 paket vanilya eklersen daha guzel


Hazirlanisi
Labne peyniri hariç diger malzemeleri karistirip kisik ateste kaynayincaya kadar karistirin.
Kaynadiktan sonra labne peynirini ekleyin ve 2-3 dk daha pisirin ve sogumaya birakin.
Kekin ilk katina hazirladiginiz kahveli sosu esit olarak dökün ve çekince kremanin yarisini üzerine sürün.
Ardindan kekin diger yarisini kapatin ve kalan kremayi sürüp üzerini kakao ile kaplayin.
Yarim saat buzdolabinda beklettikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun…

* Bu tarif nefisyemektarifleri.com'dan alintidir. Fotograflar furkankarayel'e aittir.

2 comments:

  1. Benim favorim tremisudur Furkancığım :) Daha önce yaptığın tremisunun tadı hala damağımda.

    ReplyDelete
  2. Afiyet olsun canim :)
    Sana yaptigim zaman ilk kez denemistim...
    Yine yapar yeriz insallah ... ;)

    ReplyDelete