Malzemeler
- Yarım litre süt
- 7 yemek kaşığı irmik
- 7 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığından az margarin veya tereyağı
- Süslemek için tarçın
Hazırlanışı
Sütü, irmiği ve toz şekeri bir tencere içine dökerek karıştırmaya başlıyoruz. Orta ateşte tatlımızı karıştıra karıştıra pişirme kıvamına getirdikten sonra eğer üzerinde de baloncuklar çıkmaya başlamışsa margarinimizi ekleyebiliriz. Dileyen tam 1 yemek kaşığı koyabilir ama ağır olmaması için ben tercih etmiyorum. Bu şekilde kısık ateşte 4-5 dk daha yağı eritip ocaktan alabiliriz. Orta boy bir borcama döküp 2-3 saat bekledikten sonra servis yapabilirsiniz.
* Bu tarif nefisyemektarifleri.com'dan alintidir. Fotograflar furkankarayel'e aittir.
No comments:
Post a Comment