Malzemeler:
Yemegin Tarifi
Bulguru ayri bir kaba koyarak ayiklayin ayiklama isleminden sonra
uzerine sicak su doküp kabin kapagini kapatarak bulgurunuzu yaklasik yirmi dakika kadar bekletin.
Maydanozu iyice yikadiktan sonra küçük küçük kiyalim.
Salatalik,domates ve yesil biberide dograyalim.
Kabarmis olan bulgura salçayi ekleyip karistiralim hazirladigimiz malzemeyi daha sonra bulgurumuza
ilave edip harmanlayalim en son olarak zeytin yagini tuzu limon suyunu ve pulbiberi bu harmana eklerek karistiralim.
Not: Burada dikkat etmeniz gereken malzemenizi bulgurunuzun ustune doktükten sonra bu malzemeyi bulgurunuza iyice karistirin.
Servis yaparken kullandinginiz malzemelerle (domates, limon vs.) tabagi susleyin böylece daha güzel bir görüntü elde edersiniz.
* Tarif alintidir. Fotograflar furkankarayel'e aittir.
- 2 Su Bardagi Ince Bulgur
- 1 Kivircik Salata
- 2 Tane Domates
- 1 Tane Salatalik
- 2 Tane Yesil Biber (istege bagli)
- 1 Demet Maydanoz
- 1 Demet Yesil Sogan
- 1 Çay Bardagi Zeytin Yagi
- 1 Çorba Kasigi Biber Salçasi
- 1 Tane Limon
- Tuz
- Pulbiber
Yemegin Tarifi
Bulguru ayri bir kaba koyarak ayiklayin ayiklama isleminden sonra
uzerine sicak su doküp kabin kapagini kapatarak bulgurunuzu yaklasik yirmi dakika kadar bekletin.
Maydanozu iyice yikadiktan sonra küçük küçük kiyalim.
Salatalik,domates ve yesil biberide dograyalim.
Kabarmis olan bulgura salçayi ekleyip karistiralim hazirladigimiz malzemeyi daha sonra bulgurumuza
ilave edip harmanlayalim en son olarak zeytin yagini tuzu limon suyunu ve pulbiberi bu harmana eklerek karistiralim.
Not: Burada dikkat etmeniz gereken malzemenizi bulgurunuzun ustune doktükten sonra bu malzemeyi bulgurunuza iyice karistirin.
Servis yaparken kullandinginiz malzemelerle (domates, limon vs.) tabagi susleyin böylece daha güzel bir görüntü elde edersiniz.
* Tarif alintidir. Fotograflar furkankarayel'e aittir.
No comments:
Post a Comment