Pages

Sunday, September 25, 2011

Patatesli Omlet



Malzemeler
  • 1 adet patates
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • tereyağ ya da siviyag
  • pulbiber karabiber
  • tuz


Hazırlanışı
Patatesi soyup, rendeleyin.
Un, yumurta, tuz ile rendelenmiş patetesleri iyice karıştırın.
Kapaklı yapışmaz bir tavada tereyağını eritip, karışımı dökün.
Her iki tarafıda kızarana kadar kapağı kapalı şekilde ağır ateşte pişirin.
Sıcak sıcak servis edin.

Not:
İçine taze otlar -Kekik, maydanoz, nane- konulursa çok yakışır.
Aynı şekilde içine kaşar peynir ya da beyaz peynir de çok yakışacaktır.


* Bu tarif Devletsah.com'dan alintidir. Fotograflar furkankarayel'e aittir.

No comments:

Post a Comment