Pages

Friday, September 16, 2011

Patlicanli Kurdan Kebabi


Malzemeler

  • Patlican
  • Kiyma
  • 1 Yumurta sarisi
  • 1 dilim bayat ekmek ya da robottan gezmis kuru ekmek.
  • Kekik
  • Karabiber
  • Domates
  • Salca
  • Kofte harci (istege bagli)
  • Patates (istege bagli)
  • Sivi yag
  • Tuz



kiymanin ustune 1 yumurta sarisi
kekik, kofte harcinin yarisi, karabiber, 1 tost ekmegini ufala ya da robottan gecir.
tuz ve yarim cay bardagi su ekle ve sonra hepsini yogur.
kofte sekli ver ve kizart.

Not : buzdolabinda bekletebilirsin kizartadan onceki son haliyle eger o gun yapmayacaksan kofteyi.

Patlicanlari alacali soy ve yaklasik 2 cm kalinliginda dogra.
sonra onlari kizart.yagini iyice suz.

Patatesleri soy ve uzunlamasina dogra. 

Bir papates, bir kizarmis patlican, bir kofte, tekrar kizarmis patlican ve en uste de domates olacak sekilde 
ust uste koy ve ortasina kurdan koyarak saglamlastir.

Diger malzemeleri de bu sekilde hazirlayip bir firin tepsisine diz.
Uzerlerine su salca karisimi sos gezdir ve firinda yaklasik yarim saat isinsin.

No comments:

Post a Comment